Lactatiekundige zorg

Woon je in Nieuwkoop, Ter Aar of omstreken en heb je hulp nodig bij de borstvoeding? Als lactatiekundige IBCLC help ik je graag.

Waarom een lactatiekundige?

Hoe goed je je ook voorbereid op het geven van borstvoeding, het is altijd mogelijk dat je tóch tegen problemen aanloopt. Misschien hapt je kindje niet goed aan, is het voeden pijnlijk, twijfel je of je voldoende melk aanmaakt of is je baby onrustiger dan je zou willen. Het kan dan een slimme zet zijn om een lactatiekundige in te schakelen. 

Sinds 2013 ben ik werkzaam als lactatiekundige IBCLC. Heel veel ouders en baby’s heb ik mogen begeleiden bij het geven van borstvoeding. Zowel direct na de geboorte als pas vele maanden later. Ik luister graag naar jullie verhaal, en zoek samen met jullie naar de beste oplossing. Zodat je weer zorgeloos kunt voeden, zolang jíj dat wilt. 

Mijn werkgebied is de gemeente Nieuwkoop en de plaatsen rondom Ter Aar. Woon je in één van onderstaande plaatsen, dan kom ik graag bij je thuis voor een consult.
Woon je buiten dit gebied? Neem gerust contact op zodat we even kunnen overleggen wat handig is.

Mijn Werkgebied:

Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Nieuwkoop, Zevenhoven, Noorden, Woerdense Verlaat, Alphen aan den Rijn, Woubrugge en Leimuiden.

Hoe verloopt een consult?

lactatiekundige IBCLC in Nieuwkoop, Ter Aar, Alphen aan den Rijn en omstreken

Als je besluit dat je hulp zou willen bij jouw borstvoedingsvraag, wil je misschien weten wat je te wachten staat.

Voor een consult kom ik het liefst bij je thuis. Eerst brengen we het probleem en je vraagstelling in kaart. Mogelijk heb ik een aantal aanvullende vragen voor je. Ik onderzoek de baby indien nodig (bijvoorbeeld het gewicht en de anatomie van het mondje), onderzoek je borsten indien nodig (bijvoorbeeld op kloofjes of zwellingen) en observeer een voeding zonder direct in te grijpen.
Ik kan je aangeven wat er heel goed gaat bij het voeden, en adviezen geven of hands-on helpen om wat te verbeteren.
Samen maken we een haalbaar stappenplan om te komen tot de gewenste situatie. 

Dezelfde dag (behalve als het consult in de avond plaatsvind) stuur ik je per e-mail een verslag waarin je alle observaties, adviezen en afspraken nog eens na kunt lezen. Soms stuur ik je ook een video met extra uitleg over een onderwerp.

Omdat ik wil dat je ook écht geholpen bent, blijven we contact houden. Dat kan bijvoorbeeld via whatsapp, of we spreken af nog eens te bellen. Ik houd graag een vinger aan de pols, gedurende maximaal 2 weken. Zo weet je ook zeker dat je vooruit kunt en kan ik nog eens bijsturen als het beter of minder goed loopt dan verwacht. Want niks is vervelender dan investeren in een consult, en dan maar half geholpen zijn! 

Na afloop van het consult stuur ik je een factuur en een evaluatieformulier. Als je wilt, kun je hierop aangeven hoe de zorg ervaren hebt. Zo kan ik mijn dienstverlening blijven verbeteren!

Wat kan ik voor je doen?

CONSULTEN EN TARIEVEN

Consult aan huis

Een consult aan huis duurt ongeveer 1,5 uur en kost €120. Dit is inclusief reiskosten binnen mijn werkgebied, een verslag en nazorg per whatsapp of telefonisch gedurende 2 weken.
Een consult op zon- en feestdagen is alleen mogelijk indien er de situatie spoedeisend is. Dat bepalen we bij het inplannen. Er geld dan een toeslag van €15. 

Mocht een vervolgconsult aan huis nodig zijn, dan reken ik daarvoor een uurtarief van €75. Ik rond af per kwartier.

E-mailconsulten

Heb je een vraag waarvoor het niet noodzakelijk is dat we elkaar zien? Bijvoorbeeld over medicatie die je gebruikt of hoeveel afgekolfde melk je het beste kunt geven? Dan kan dat ook per mail of telefonisch. Een vraag die ik heel snel kan beantwoorden zal ik gewoon kosteloos beantwoorden. Maar vaak vraagt een goed antwoord toch een tijdsinvestering, omdat ik bijvoorbeeld dingen op moet zoeken of om het advies precies aan te laten sluiten. En soms is er meer nodig dan één mailtje om tot een goed advies te komen. 

Een e-mail of telefonisch consult kan vrijwel altijd dezelfde dag, en hiervoor vraag ik €15.

Voorbereiding op borstvoeding

Wil je je goed voorbereiden op het geven van borstvoeding? Slim!
Daarvoor heb ik een zeer uitgebreide online borstvoedingscursus gemaakt. Deze cursus bereid je niet alleen super uitgebreid voor, maar is ook een heel handig naslagwerk voor als je het even niet meer weet.

Heb je de cursus gedaan in je zwangerschap? Dan ontvang je 20% korting op een consult. Ik hoef je dan immers veel minder uit te leggen, omdat ik weet dat je al een hele goede basiskennis hebt!
De 20% korting geldt niet op de zon- en feestdagentoeslag of eventuele reiskosten. 

Heb je bij het kopen van de cursus ‘pakket GOUD’ gekozen? Dan mag je me daarnaast, gedurende je hele borstvoedingsperiode, alle vragen kosteloos stellen via e-mail.

Meer informatie over de borstvoedingscursus vind je hier.

Afspraak maken?

Wil je gelijk een afspraak maken? Of ben je op zoek naar meer informatie? Je kunt me dan het best mailen of bellen (tijdens kantooruren). Omdat ik ook moeder en ondernemer ben, kan ik niet altijd direct opnemen. Laat je een voicemail achter of stuur je een mailtje? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 
Mijn telefoonnummer is 06-17868015.

Extra info:

Privacy, voorwaarden en klachten

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Zoals alle ondernemers heb ik me te houden aan de AVG. De manier waarop ik omga met je gegevens kun je nalezen in het privacy protocol van de NVL.

Op de lactatiekundige zorg zijn de algemene voorwaarden van de NVL van toepassing. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat de zorg die je van mij kreeg niet was wat je er van had verwacht. Of dat je zelfs ontevreden bent of een klacht hebt.
Ik hoop van harte dat je dat in alle gevallen met me zou willen delen. Ik kan namelijk leren van je feedback, en misschien kunnen we er samen ook uitkomen.

Mocht dat niet lukken, of voel je de behoefte om je klacht elders neer te leggen? Dan kun je terecht bij de het Klachtenportaal Zorg waarbij ik ben aangesloten. Dit is een onafhankelijke partij die de klacht neutraal kan beoordelen.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen ben ik aangesloten bij een aantal registers.

  • BIG: Omdat ik ook verloskundige ben, sta ik ingeschreven in het BIG register onder nummer 99914542203. 
  • Ik ben lactatiekundige IBCLC. IBCLC staat voor International Board Certified Lactation Consultant. Dit is een internationaal gecertificeerde zorgverlener die zich specifiek richt op moeders die hun baby borstvoeding geven, en hun baby’s. In het beroepsprofiel kun je hier meer over lezen. Elke 5 jaar dien ik me door middel van scholing of een examen opnieuw te registreren om deze titel te behouden. 
  • Ten slotte ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Dit is de beroepsvereniging van lactatiekundigen IBCLC. 

Daarnaast houd ik mij aan de gedragscode van de WHO. Dit is een internationale code voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het betekent dat ik geen reclame zal maken voor kunstvoeding of kunstvoedings-gerelateerde producten en niet zal samenwerken met partijen die dit wel doen.  

Vergoedingen

Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden (deels) lactatiekundige zorg.
Of jouw verzekering dit vergoed kun je hier opzoeken.
Ik voldoe aan alle eisen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.