Lactatiekundige zorg

Woon je in alphen aan den rijn, Nieuwkoop, Ter Aar of omstreken en heb je hulp nodig bij de borstvoeding? Als lactatiekundige IBCLC help ik je graag.

Waarom een lactatiekundige?

Hoe goed je je ook voorbereid op het geven van borstvoeding, het is altijd mogelijk dat je tóch tegen problemen aanloopt. Misschien hapt je kindje niet goed aan, is het voeden pijnlijk, twijfel je of je voldoende melk aanmaakt of is je baby onrustiger dan je zou willen. Het kan dan een slimme zet zijn om een lactatiekundige in te schakelen. 

Sinds 2013 ben ik werkzaam als lactatiekundige IBCLC. Heel veel ouders en baby’s heb ik mogen begeleiden bij het geven van borstvoeding. Zowel direct na de geboorte als pas vele maanden later. Ik luister graag naar jullie verhaal, en zoek samen met jullie naar de beste oplossing. Zodat je weer zorgeloos kunt voeden, zolang jíj dat wilt. 

Mijn werkgebied is de gemeente Nieuwkoop en de plaatsen rondom Ter Aar. Woon je in één van onderstaande plaatsen, dan kom ik graag bij je thuis voor een consult.
Woon je buiten dit gebied? Neem gerust contact op zodat we even kunnen overleggen wat handig is.

Mijn Werkgebied:

Alphen aan den Rijn, Ter Aar, Langeraar, Aarlanderveen, Nieuwveen, Nieuwkoop, Zevenhoven, Noorden, Woerdense Verlaat, Woubrugge en Leimuiden.

Hoe verloopt een consult?

lactatiekundige IBCLC in Nieuwkoop, Ter Aar, Alphen aan den Rijn en omstreken

Als je besluit dat je hulp zou willen bij jouw borstvoedingsvraag, wil je misschien weten wat je te wachten staat.

Voor een consult kom ik het liefst bij je thuis. Eerst brengen we het probleem en je vraagstelling in kaart. Mogelijk heb ik een aantal aanvullende vragen voor je. Ik onderzoek de baby indien nodig (bijvoorbeeld het gewicht en de anatomie van het mondje), onderzoek je borsten indien nodig (bijvoorbeeld op kloofjes of zwellingen) en observeer een voeding zonder direct in te grijpen.
Ik kan je aangeven wat er heel goed gaat bij het voeden, en adviezen geven of hands-on helpen om wat te verbeteren.
Samen maken we een haalbaar stappenplan om te komen tot de gewenste situatie. 

Dezelfde dag (behalve als het consult in de avond plaatsvind) stuur ik je per e-mail een verslag waarin je alle observaties, adviezen en afspraken nog eens na kunt lezen. Soms stuur ik je ook een video met extra uitleg over een onderwerp.

Omdat ik wil dat je ook écht geholpen bent, blijven we contact houden. Dat kan bijvoorbeeld via Telegram (een soort Whatsapp), of we spreken af nog eens te bellen. Ik houd graag een vinger aan de pols, gedurende maximaal 2 weken. Zo weet je ook zeker dat je vooruit kunt en kan ik nog eens bijsturen als het beter of minder goed loopt dan verwacht. Want niks is vervelender dan investeren in een consult, en dan maar half geholpen zijn! 

Na afloop van het consult stuur ik je een factuur en een evaluatieformulier. Als je wilt, kun je hierop aangeven hoe de zorg ervaren hebt. Zo kan ik mijn dienstverlening blijven verbeteren!

Wat kan ik voor je doen?

CONSULTEN EN TARIEVEN

Een consult aan huis duurt ongeveer 1,5 uur en kost €130. Dit is inclusief reiskosten binnen mijn werkgebied, een verslag en nazorg per Telegram of telefonisch gedurende 2 weken.
Een consult op zon- en feestdagen is alleen mogelijk indien de situatie spoedeisend is. Of dat zo is bepalen we samen bij het inplannen. Er geldt dan een toeslag van €10. 

Mocht een vervolgconsult aan huis nodig zijn, dan reken ik daarvoor een uurtarief van €75. Ik rond af per kwartier. Een vervolgconsult is zonder verslag of extra nazorg.

Heb je een vraag waarvoor het niet noodzakelijk is dat we elkaar ontmoeten? Dan kunnen we een telefonisch consult inplannen.

Je vraag mailen mag ook, maar meestal is een gesprek nodig om tot een goed advies te komen. 

Voor een telefonisch consult vraag ik €35 voor maximaal 30 minuten. Daarna €10 per 10 minuten. 

 

Wil je je goed voorbereiden op het geven van borstvoeding? Slim!
Daarvoor heb ik een zeer uitgebreide online borstvoedingscursus gemaakt. Deze cursus bereidt je niet alleen super uitgebreid voor, maar is ook een heel handig naslagwerk voor als je het even niet meer weet.

Heb je de cursus gedaan in je zwangerschap? Dan ontvang je 10% korting op een consult. Ik hoef je dan immers veel minder uit te leggen, omdat ik weet dat je al een hele goede basiskennis hebt!
Deze korting geldt niet op de zon- en feestdagentoeslag of op eventuele reiskosten. 

Meer informatie over de borstvoedingscursus vind je hier.

Afspraak maken?

Momenteel reis ik met mijn gezin 9 maanden rond door Europa. Een hele toffe ervaring, maar daardoor ben ik nu niet in de mogelijkheid om consulten aan huis aan te bieden.

Telefonische begeleiding kan uiteraard wel, net als je vragen stellen in de Borstvoeding Community.

Wil je toch een consult aan huis? Dan is het beter een andere lactatiekundige te zoeken. Je kunt je verloskundige om advies vragen en je kunt ook hier een lactatiekundige vinden in jouw buurt.

Wil je een telefonisch of e-mail consult met mij boeken? Neem dan contact op:

Extra info:

Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Zoals alle ondernemers heb ik me te houden aan de AVG. De manier waarop ik omga met je gegevens kun je nalezen in het privacy protocol van de NVL.

Op de lactatiekundige zorg zijn de algemene voorwaarden van de NVL van toepassing. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat de zorg die je van mij kreeg niet was wat je er van had verwacht. Of dat je zelfs ontevreden bent of een klacht hebt.
Ik hoop van harte dat je dat in alle gevallen met me zou willen delen. Ik kan namelijk leren van je feedback, en misschien kunnen we er samen ook uitkomen.

Mocht dat niet lukken, of voel je de behoefte om je klacht elders neer te leggen? Dan kun je terecht bij de het Klachtenportaal Zorg waarbij ik ben aangesloten. Dit is een onafhankelijke partij die de klacht neutraal kan beoordelen.

Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen ben ik aangesloten bij een aantal registers.

  • BIG: Omdat ik ook verloskundige ben, sta ik ingeschreven in het BIG register onder nummer 99914542203. 
  • Ik ben lactatiekundige IBCLC. IBCLC staat voor International Board Certified Lactation Consultant. Dit is een internationaal gecertificeerde zorgverlener die zich specifiek richt op moeders die hun baby borstvoeding geven, en hun baby’s. In het beroepsprofiel kun je hier meer over lezen. Elke 5 jaar dien ik me door middel van scholing of een examen opnieuw te registreren om deze titel te behouden. 
  • Ten slotte ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Dit is de beroepsvereniging van lactatiekundigen IBCLC. 

Daarnaast houd ik mij aan de gedragscode van de WHO. Dit is een internationale code voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het betekent dat ik geen reclame zal maken voor kunstvoeding of kunstvoedings-gerelateerde producten en niet zal samenwerken met partijen die dit wel doen.  

Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden (deels) lactatiekundige zorg.
Of jouw verzekering dit vergoed kun je hier opzoeken.
Ik voldoe aan alle eisen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Belangrijk bericht!

Wat goed dat je hulp zoekt voor jouw borstvoedingsvraag. 

Momenteel ben ik met mijn gezin 9 maanden op reis door Europa. Een heel mooi avontuur, maar daardoor ben ik nu niet in de mogelijkheid om een consult te doen. 

Een telefonisch consult kan natuurlijk wel gewoon, net als je vragen stellen in de Borstvoeding Community. 

Wil je toch een consult aan huis? Dan kun je terecht bij een een collega. Je vind een lactatiekundige bij jou in de buurt via de website van de NVL.