De borstvoeding community

Betrouwbaar antwoord op je vragen en connecten met andere borstvoedende moeders.

In elke fase van je borstvoedingsavontuur!

De borstvoeding community

Betrouwbaar antwoord op je vragen en connecten met andere borstvoedende moeders.

In elke fase van je borstvoedingsavontuur.

Herken je dit?

Je bent van plan borstvoeding te gaan geven, of geeft het al.

Maar je hebt regelmatig vragen. Zoals: hoe weet ik of mijn kindje wel voldoende voeding krijgt? Wanneer mag ik verwachten dat ze doorslaapt? Waarom zou een tepelhoedje mij helpen, of hoe kan ik het gebruik daarvan weer afbouwen? Hoe zorg ik dat ik een voorraadje moedermelk heb voor als ik weer ga werken? En hoe doe ik dat eigenlijk met kolven?

Je vind niet altijd steun in je omgeving. Je voelt je soms de enige die borstvoeding geeft.

Misschien krijg je zelfs wel weerstand vanuit je omgeving op jouw keuze’s!

Je voelt je soms best onzeker…

Je bent op zoek naar:

geboorte in kaart, geboorteverhaal

Betrouwbare informatie over borstvoeding

Antwoorden en tips van een lactatiekundige, zonder dat je steeds een consult hoeft te boeken

Verbinding met andere moeders die ook borstvoeding geven

Een plek om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe andere moeders dingen aanpakken

Support en begrip voor de keuzes die je maakt

Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

De borstvoeding community

In april ’22 is de Borstvoeding Community geboren. Een veilige en fijne plek, speciaal voor mensen die borstvoeding geven. Een besloten en kleinschalige Facebook groep. Waar al bovenstaande samenkomt.

Wat er zoal gebeurt in de community?

  • Je mag al je vragen stellen en als je mij tagt, krijg je ook van mij doordeweeks binnen 48 uur een antwoord.
  • Elke 2 weken ga ik live voor een Q&A. Ik behandel dan de ingediende vragen of onderwerpen en kan je zo op video ook echt wat laten zien. Deze sessies kun je altijd terugkijken.
  • Elke maand hebben we via Zoom een kletsuurtje. Over borstvoeding, of andere aanverwante zaken, zoals moederschap. Zie dit als een soort online mama-café, waarin je ook met andere moeders kunt verbinden.
  • Je kunt connecten met andere moeders. Misschien wel uit jouw buurt.
  • Elke week vieren we samen ieders successen.

En ben je zwanger? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Want hóe fijn is het om je tribe al gevonden te hebben vóór je baby geboren is!

Praktische info

Om het overzichtelijk te houden gaan de deuren van de community één keer per maand open. Dan laat ik alle nieuwe leden toe. Je lidmaatschap loopt dan ook per kalendermaand. En per kalendermaand mag je het dus ook weer opzeggen. Geen opzegtermijn of ander gedoe!

Elke 1e van de maand gaan de deuren open. Als jij je dus aanmeld kun je vanaf de 1e van de volgende maand meedoen.

Een lidmaatschap kost €25 per maand.

Ter vergelijking: een eenmalig telefonisch consult van een half uurtje kost al €35!

Bonus!

Wil je graag weten of de Community bij jou past? Als je je inschrijft vóór 1 juli, betaal je de eerste maand maar €9,95. 

Blijkt het niets voor jou te zijn? Of heb je al je vragen wel gesteld binnen die ene maand? Dan kun je je lidmaatschap gewoon stoppen. Daarvoor geld géén opzegtermijn. Je kunt dus nooit per ongeluk ergens aan vast zitten.

Ben je zwanger? Dan is onderstaande bonus voor jou misschien interessanter:

Als je de online borstvoedingscursus aanschaft, krijg je daar gewoon 2 maanden gratis lidmaatschap bij. Hoppa!
Meer informatie over de borstvoedingscursus vind je hier.

Waarom anderen meedoen:

lactatiekundige Annegien Bakkers

Over mij

Als verloskundige en lactatiekundige heb ik veel ouders en baby’s mogen helpen met de borstvoeding...

Ik heb dus ook kunnen zien wat de meest voorkomende struggles zijn. Als verloskundige had ik niet de tijd en middelen om echt impact te maken, maar ik voelde aan alles: dit moet anders kunnen. Beter. Makkelijker. Leuker. Hoe mooi zou het zijn als alle struggles rondom borstvoeding voorkómen kunnen worden?

Wat nou als elk ouderpaar dat kiest voor borstvoeding, wéét wat ze kan verwachten? En de regie zou hebben over borstvoeding, in plaats van achteraf te denken: had ik dát maar geweten…

En dat is precies waar ik je nu mee wil helpen. Ik neem je bij de hand tijdens jullie borstvoedingsavontuur van begin tot eind.

Borstvoeding is geen kwestie van ‘lukken of mislukken’. Het is niet ‘winnen of falen’. Het maakt je niet beter dan een ander, en al helemaal niet slechter als het wel of niet loopt zoals je wenste.

Het is iets heel natuurlijks en zo oud als de mensheid zelf. Maar het gaat niet altijd vanzelf. En je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Ik ben Annegien. Moeder van 2 kinderen. Onder andere lactatiekundige, moestuinier en oplossingenbedenker.  En ik help je graag om de borstvoeding te gaan rocken. Op jouw manier, en helemaal vanuit liefde en vertrouwen!

Meest gestelde vragen over de community

Zodra je lid wordt van de groep, heb je toegang tot alle info, Q&A’s  uit het verleden en vragen van anderen. Om de veiligheid in de groep te waarborgen laat ik daarom alleen betaalde leden toe.
Maar: een opzegtermijn heb je niet. Is het dus niks voor jou? Dan ben je vrij om na een maand gewoon weer op zeggen.
En wil je even sparren of de community iets voor je is? Stuur me gerust een berichtje. Ik zal je altijd eerlijk adviseren!

Op moment van schrijven telt de groep 11 leden. Maar zijn we ook pas 4 dagen ‘open’. Elke maand zullen er wat leden bijkomen, maar ook weer stoppen. Ook vraag ik je om, als je geen borstvoeding meer geeft, de groep weer te verlaten. Zo zorgen we er samen voor dat de groep ook echt uit borstvoedende moeders bestaat en niet al te groot wordt.
Het zal een beetje moeten blijken hoe groot de groep kan worden. Maar als die toch zo groot zal worden dat ik niet meer op alle vragen kan beantwoorden, dan zal ik een 2e groep beginnen, óf een tijdelijke stop invoeren.

Er zijn voldoende gratis forums en Facebookgroepen over borstvoeding. Als dat bij je past: vooral lid worden!
Maar wat ik merk is dat die groepen vaak zo groot of anoniem zijn, dat je niet goed weet van wie je antwoord krijgt. En de antwoorden kunnen soms best wat van elkaar verschillen, wat je onzeker kan maken. En wordt je er geholpen door een lactatiekundige…?
Ik wil je in de Borstvoeding Community goed kunnen helpen. Maar dat kost me ook tijd. En ik geloof echt dat je héél veel waarde krijgt voor die €25 per maand!

Helaas wordt voor zover ik weet alleen individuele lactatiekundige zorg vergoed. Natuurlijk kun je het wel navragen bij je verzekering. Graag zelfs, want dan krijgt de verzekering ook signalen dat hier behoefte aan is, en passen ze wellicht ooit het beleid aan.
Ik voldoe wel aan alle eisen van de zorgverzekeraars, zoals lidmaatschap van de NVL, een IBCLC-nummer en AGB-code.

Ik kan op alle fronten met je meedenken en je adviseren. Maar: soms zal mijn advies zijn dat je een lactatiekundige uit jouw regio in moet schakelen. Als het bijvoorbeeld nodig is dat iemand echt even meekijkt en hands-on begeleid.
De community is geen vervanging voor een lactatiekundig consult. Zie de community echt als de plek voor al die kleine vragen, praktische oplossingen en steun in de rug die je (nodig) kunt hebben als je borstvoeding geeft!

De community is een besloten Facebookgroep. Daarvoor heb je dus wel een Facebook account nodig. Heb je die niet? Je kunt er eventueel eentje aanmaken die je alleen hiervoor gebruikt.

Je kunt me een mailtje sturen. Of een berichtje via insta of via de Community zelf. ‘Hé Annegien, ik heb het wel gezien’ volstaat 😉
Je krijgt dan van mij geen nieuwe factuur en je lidmaatschap verloopt dan aan het einde van die maand.
Ben je vergeten op te zeggen? Zorg dan dat je de factuur NIET betaald en alsnog opzegt.
Als je de factuur voor de maand erop eenmaal betaald hebt, dan ga ik ervan uit dat je die maand ook lid bent.

Stuur je vraag hier naar me toe en dan kom ik binnen 24 uur bij je terug met een antwoord! 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden? Dat is heel makkelijk. Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Ik stuur je dan een mailtje met verdere instructies. 

Je hebt altijd binnen 24 uur een reactie. Soms komt deze helaas in de spam terecht. Houd deze dus ook even in de gaten! Of voeg annegien@maankracht.com toe aan je adresboek.