De borstvoeding community

Een veilige plek waar je al je vragen over borstvoeding kunt stellen. 

Contact met andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten. 

In elke fase van je borstvoedingsavontuur!

 

De borstvoeding community

Een veilige plek waar je al je vragen over borstvoeding kunt stellen. 

Contact met andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten. 

In elke fase van je borstvoedingsavontuur!

Hoe het nu voelt

Je geeft borstvoeding. En dat is precies wat je wilt.

Maar je hebt regelmatig vragen. Zoals: hoe weet ik of mijn kindje wel voldoende voeding krijgt? Wanneer mag ik verwachten dat ze doorslaapt? Hoe kan ik het gebruik van een tepelhoedje afbouwen? Wat doe ik als mijn baby steeds afgeleid is tijdens de voeding? Wat als mijn baby ineens een heel ander ritme heeft, of groene ontlasting?  Hoe zorg ik dat ik een voorraadje moedermelk heb voor als ik weer ga werken? En hoe doe ik dat eigenlijk met kolven?

Soms heb je het gevoel dat je deze vragen aan niemand kunt stellen. Ligt het aan jou? Of is er iets dat je er zelf aan kunt doen?

Je vindt niet altijd steun in je omgeving. Sterker nog, soms wordt je gek van het advies om maar te stoppen met voeden.
Je voelt je soms de enige die borstvoeding geeft.

Niet zo gek dus, dat je soms twijfelt aan jezelf…

Ik begrijp hoe je je voelt. Als lactatiekundige zie en spreek ik zoveel moeders die hetzelfde ervaren.

En als moeder heb ook ik in hetzelfde schuitje gezeten. Want ondanks dat ik zelf lactatiekundige ben, had ik ook heel graag wat meer support gehad in de tijd dat ik zelf borstvoeding gaf. 

Lijkt dit je fijn?

geboorte in kaart, geboorteverhaal

Hoe lekker zou het voelen, als jij:

Betrouwbare informatie over borstvoeding krijgt

Altijd beschikking hebt tot een lactatiekundige, zonder dat je steeds een consult hoeft te boeken

Een groep moeders om je heen hebt die ook borstvoeding geven

Een plek hebt om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe andere moeders dingen aanpakken

Je gedragen voelt, en support en begrip krijgt voor de keuzes die je maakt

Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Kom je bij de Borstvoeding Community?

Toen ik in 2014 zelf voor het eerst moeder werd, was ik al lactatiekundige. Maar dat betekende zeker niet dat ik alles over mijn eigen kind wist. Of dat de gebroken nachten makkelijk te dragen waren. 
Wat had ik graag andere moeders om me heen willen hebben die ook borstvoeding gaven. En wat had ik graag een plek gehad waar ik mijn vragen en twijfels veilig neer kon leggen. Zonder oordelen of het advies ‘kun je er niet beter mee stoppen’ te krijgen. 

En nu, 8 jaar na de start van mijn eigen eerste borstvoedingsavontuur, heb ik zo’n groep opgericht. 

In april ’22 is de Borstvoeding Community geboren. Een veilige en fijne plek, speciaal voor mensen die borstvoeding geven. Een besloten en kleinschalige Facebook groep. Waar al bovenstaande samenkomt

Dit is wat je kunt verwachten als je je aansluit bij de Borstvoeding Community:

  • Je mag al je vragen stellen en als je mij tagt, krijg je ook van mij doordeweeks binnen 24 uur een antwoord.  Ik ben sinds eind 2012 lactatiekundige IBCLC, heb 10 jaar als verloskundige gewerkt en heb een schat aan informatie, kennis en inzichten voor je.
  • Elke 2 weken ga ik live voor een vragenrondje. Ik behandel dan de vooraf ingediende vragen of onderwerpen en kan je zo op video ook echt wat laten zien. Deze sessies kun je altijd terugkijken. Je bent zelf niet in beeld en hoeft dus ook niet op dat moment aanwezig te zijn.
  • Elke maand hebben we, voor wie wil, via Zoom een kletsuurtje. Over borstvoeding, of andere dingen die jij graag wilt bespreken. Zie dit als een soort online mama-café, waarin je ook met andere moeders kunt verbinden.
  • Je kunt connecten met andere moeders en je zult merken dat er veel herkenning is.
  • Elke week vieren we samen ieders successen.
  • Géén borstvoedingsmaffia en geen taboes: iedereen mag het doen op haar eigen manier en dat heeft geen enkel oordeel nodig.

En ben je zwanger? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Want hóe fijn is het om je tribe al gevonden te hebben vóór je baby geboren is!

Als jij je ook herkent in alles wat ik hierboven heb geschetst zou ik het heel fijn vinden als je bij de Borstvoeding Community komt. Om jouw tribe te vinden, en het borstvoeden leuker, lichter en makkelijker te maken voor jezelf en je kindje! 

Praktische info

Om het overzichtelijk te houden gaan de deuren van de community één keer per maand open. Dan laat ik alle nieuwe leden toe. Je lidmaatschap loopt dan ook per kalendermaand. En per kalendermaand mag je het dus ook weer opzeggen. Geen opzegtermijn of ander gedoe!

Elke 1e van de maand gaan de deuren open. Als jij je dus nu aanmeldt kun je vanaf de 1e van de volgende maand meedoen.

Een lidmaatschap kost €25 per maand.

Ter vergelijking: een eenmalig telefonisch consult van een half uurtje kost al €35!

Blijkt het niets voor jou te zijn? Of heb je al je vragen wel gesteld binnen die ene maand? Dan kun je je lidmaatschap gewoon stoppen na een maand. Daarvoor geld géén opzegtermijn. Je kunt dus nooit per ongeluk ergens aan vast zitten.

Zwanger?

Ben je zwanger? Ook dan is het super nuttig om je aan te sluiten bij de community. Je kunt dan alvast al je vragen stellen over de voorbereiding, en hebt vast een fijne groep om op terug te vallen als je kindje eenmaal geboren is.  Wellicht is dit voor jou interessant:

Als je de online borstvoedingscursus aanschaft, krijg je daar gewoon 2 maanden gratis lidmaatschap bij. Hoppa!
Meer informatie over de borstvoedingscursus vind je hier.

Januari: alles over bijvoeden

Over vaste voeding zijn vaak een hoop vragen. Wanneer begin je het best? Kun je allergieën voorkomen? Geef je beter stukjes of prakjes? Hoe belangrijk is vers eten? En hoe zorg je voor voldoende variatie? En hoe zorg je dat je melkproductie goed blijft zodra je gaat bijvoeden?

In januari staat ‘vaste voeding’ centraal in de Borstvoeding Community. 
Ik ga je dan uitleggen wanneer je het beste kunt beginnen met vaste voeding. En waarom de adviezen daarover zo uiteen lopen. Ik leg je alles uit zodat jij kunt kiezen wat het best bij jou en je kindje past. 

Daarnaast is er op 10 januari een vragenuurtje met kindervoedingscoach/orthomoleculair therapeut Marlies van Vlimmeren. Je mag haar al je vragen stellen over het bijvoeden van je kindje. Of je nou bijna gaat beginnen of al lang begonnen bent maar het niet helemaal loopt zoals je wilt. 
Vragen zoals: hoe zorg ik dat mijn kindje voldoende eet? Wat als hij geen groente lust? Hoeveel moet hij eigenlijk binnen krijgen?
Marlies gaat het allemaal voor je beantwoorden! 

Waarom anderen meedoen:

lactatiekundige Annegien Bakkers

Over mij

Als verloskundige en lactatiekundige heb ik veel ouders en baby’s mogen helpen met de borstvoeding...

Ik heb dus ook kunnen zien wat de meest voorkomende struggles zijn. Als verloskundige had ik niet de tijd en middelen om echt impact te maken, maar ik voelde aan alles: dit moet anders kunnen. Beter. Makkelijker. Leuker. Hoe mooi zou het zijn als alle struggles rondom borstvoeding voorkómen kunnen worden?

Wat nou als elk ouderpaar dat kiest voor borstvoeding, wéét wat ze kan verwachten? En de regie zou hebben over borstvoeding, in plaats van achteraf te denken: had ik dát maar geweten…

En dat is precies waar ik je nu mee wil helpen. Ik neem je bij de hand tijdens jullie borstvoedingsavontuur van begin tot eind.

Borstvoeding is geen kwestie van ‘lukken of mislukken’. Het is niet ‘winnen of falen’. Het maakt je niet beter dan een ander, en al helemaal niet slechter als het wel of niet loopt zoals je wenste.

Het is iets heel natuurlijks en zo oud als de mensheid zelf. Maar het gaat niet altijd vanzelf. En je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Ik ben Annegien. Moeder van 2 kinderen. Onder andere lactatiekundige, moestuinier en oplossingenbedenker.  En ik help je graag om de borstvoeding te gaan rocken. Op jouw manier, en helemaal vanuit liefde en vertrouwen!

Meest gestelde vragen over de community

Zodra je lid wordt van de groep, heb je toegang tot alle info, Q&A’s  uit het verleden en vragen van anderen. Om de veiligheid in de groep te waarborgen laat ik daarom alleen betaalde leden toe.
Maar: een opzegtermijn heb je niet. Is het dus niks voor jou? Dan ben je vrij om na een maand gewoon weer op zeggen.
En wil je even sparren of de community iets voor je is? Stuur me gerust een berichtje. Ik zal je altijd eerlijk adviseren!

Op moment van schrijven telt de groep 11 leden. Maar zijn we ook pas 4 dagen ‘open’. Elke maand zullen er wat leden bijkomen, maar ook weer stoppen. Ook vraag ik je om, als je geen borstvoeding meer geeft, de groep weer te verlaten. Zo zorgen we er samen voor dat de groep ook echt uit borstvoedende moeders bestaat en niet al te groot wordt.
Het zal een beetje moeten blijken hoe groot de groep kan worden. Maar als die toch zo groot zal worden dat ik niet meer op alle vragen kan beantwoorden, dan zal ik een 2e groep beginnen, óf een tijdelijke stop invoeren.

Er zijn voldoende gratis forums en Facebookgroepen over borstvoeding. Als dat bij je past: vooral lid worden!
Maar wat ik merk is dat die groepen vaak zo groot of anoniem zijn, dat je niet goed weet van wie je antwoord krijgt. En de antwoorden kunnen soms best wat van elkaar verschillen, wat je onzeker kan maken. En wordt je er geholpen door een lactatiekundige…?
Ik wil je in de Borstvoeding Community goed kunnen helpen. Maar dat kost me ook tijd. En ik geloof echt dat je héél veel waarde krijgt voor die €25 per maand!

Helaas wordt voor zover ik weet alleen individuele lactatiekundige zorg vergoed. Natuurlijk kun je het wel navragen bij je verzekering. Graag zelfs, want dan krijgt de verzekering ook signalen dat hier behoefte aan is, en passen ze wellicht ooit het beleid aan.
Ik voldoe wel aan alle eisen van de zorgverzekeraars, zoals lidmaatschap van de NVL, een IBCLC-nummer en AGB-code.

Ik kan op alle fronten met je meedenken en je adviseren. Maar: soms zal mijn advies zijn dat je een lactatiekundige uit jouw regio in moet schakelen. Als het bijvoorbeeld nodig is dat iemand echt even meekijkt en hands-on begeleid.
De community is geen vervanging voor een lactatiekundig consult. Zie de community echt als de plek voor al die kleine vragen, praktische oplossingen en steun in de rug die je (nodig) kunt hebben als je borstvoeding geeft!

De community is een besloten Facebookgroep. Daarvoor heb je dus wel een Facebook account nodig. Heb je die niet? Je kunt er eventueel eentje aanmaken die je alleen hiervoor gebruikt.

Je kunt me een mailtje sturen. Of een berichtje via insta of via de Community zelf. ‘Hé Annegien, ik heb het wel gezien’ volstaat 😉
Je krijgt dan van mij geen nieuwe factuur en je lidmaatschap verloopt dan aan het einde van die maand.
Ben je vergeten op te zeggen? Zorg dan dat je de factuur NIET betaald en alsnog opzegt.
Als je de factuur voor de maand erop eenmaal betaald hebt, dan ga ik ervan uit dat je die maand ook lid bent.

Stuur je vraag hier naar me toe en dan kom ik binnen 24 uur bij je terug met een antwoord! 

Aanmelden?

Wil je je aanmelden? Dat is heel makkelijk. Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Ik stuur je dan een mailtje met verdere instructies. 

Je hebt altijd binnen 24 uur een reactie. Soms komt deze helaas in de spam terecht. Houd deze dus ook even in de gaten! Of voeg annegien@maankracht.com toe aan je adresboek.

*Je telefoonnummer gebruik ik alleen om je te bereiken als er iets mis gaat met je aanmelding. Ik sla dit niet op. 

 

Twijfel je toch nog? Luister dan ook eens deze podcast, waarin ik in gesprek ga met moeders uit de community. 

De podcast duurt maar 25 minuten, en je luistert hem hier op Spotify!