De Borstvoeding Community

Een veilige plek waar je al je vragen over borstvoeding kunt stellen aan een lactatiekundige.

Contact met andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten. 

In elke fase van je borstvoedingsavontuur.

De Borstvoeding Community

Een veilige plek waar je al je vragen over borstvoeding kunt stellen aan een lactatiekundige.

Contact met andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten. 

In elke fase van je borstvoedingsavontuur.

Borstvoeding geven...

Je geeft borstvoeding. En dat is precies wat je wilt.

Maar je hebt regelmatig vragen. Zoals: hoe weet ik of mijn kindje wel voldoende voeding krijgt? Wanneer mag ik verwachten dat ze doorslaapt? Hoe kan ik het gebruik van een tepelhoedje afbouwen? Wat doe ik als mijn baby steeds afgeleid is tijdens de voeding? Wat als mijn baby ineens een heel ander ritme heeft, of groene ontlasting?  Hoe zorg ik dat ik een voorraadje moedermelk heb voor als ik weer ga werken? En hoe doe ik dat eigenlijk met kolven?

Soms heb je het gevoel dat je deze vragen aan niemand kunt stellen. Ligt het aan jou? Of is er iets dat je er zelf aan kunt doen? Je Google’t je suf, maar iedereen zegt weer iets anders… Dat is frustrerend!

Je vindt niet altijd steun in je omgeving. Sterker nog, soms word je gek van het advies om maar te stoppen met voeden, terwijl je daar juist zo graag mee door wilt gaan.
Je voelt je soms de enige die borstvoeding geeft.

Niet zo gek dus, dat je soms twijfelt aan jezelf…

Ik begrijp hoe je je voelt. Als lactatiekundige zie en spreek ik zoveel moeders die hetzelfde ervaren.

En als moeder heb ook ik in hetzelfde schuitje gezeten. Want ondanks dat ik zelf lactatiekundige ben, had ik ook heel graag wat meer support gehad in de tijd dat ik zelf borstvoeding gaf. Ook al had ik nog zoveel kennis, ik had nog steeds vragen en had ook heel veel behoefte om van andere moeders te horen hoe zij dingen ervaarden of aanpakten…

Hoe zou dit voelen?

geboorte in kaart, geboorteverhaal

Hoe lekker zou het voelen, als jij:

Betrouwbare informatie over borstvoeding krijgt

Altijd beschikking hebt tot een lactatiekundige, zonder dat je steeds een consult hoeft te boeken

Een groep moeders om je heen hebt die ook borstvoeding geven

Een plek hebt om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe andere moeders dingen aanpakken

Je gedragen voelt, en support en begrip krijgt voor de keuzes die je maakt

Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Kom je bij de Borstvoeding Community?

Toen ik in 2014 zelf voor het eerst moeder werd, was ik al lactatiekundige. Maar dat betekende zeker niet dat ik alles over mijn eigen kind wist. Of dat de gebroken nachten makkelijk te dragen waren. 
Wat had ik graag andere moeders om me heen willen hebben die ook borstvoeding gaven. En wat had ik graag een plek gehad waar ik mijn vragen en twijfels veilig neer kon leggen. Zonder oordelen of het advies ‘kun je er niet beter mee stoppen’ te krijgen. 

En nu, 8 jaar na de start van mijn eigen eerste borstvoedingsavontuur, heb ik zo’n groep opgericht. 

In april ’22 is de Borstvoeding Community geboren. Een veilige en fijne plek, speciaal voor mensen die borstvoeding geven. Een besloten en kleinschalige online groep. Waar al bovenstaande samenkomt.

Kira Jacobs
Lees verder
Super fijne community waar ik ontzettend veel hulp heb gehad bij het geven van 11 maanden borstvoeding. Annegien reageert super snel op alle vragen die je stelt. Haar antwoorden zijn uitgebreid, behulpzaam en begripvol. Daarnaast zijn de andere moeders in de community ontzettend fijn om ervaringen mee te delen en te sparren. Eens in de zoveel tijd komen we samen via teams om even te kletsen en ervaringen te delen. Van de 11 maanden dat ik borstvoeding heb gegeven ben ik bijna de hele tijd lid geweest en het was het elke dag weer waard.

Dit is wat je kunt verwachten als je je aansluit bij de Borstvoeding Community:

En ben je zwanger? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Want hóe fijn is het om je tribe al gevonden te hebben vóór je baby geboren is!

Als jij je ook herkent in alles wat ik hierboven heb geschetst zou ik het heel fijn vinden als je bij de Borstvoeding Community komt. Om jouw tribe te vinden, en het borstvoeden leuker, lichter en makkelijker te maken voor jezelf en je kindje! 

Evelien Regtvoort
Lees verder
Ik heb zoveel gehad aan Annegien. [...] Ze is super toegankelijk en reageert snel en het belangrijkste, onwijs veel kennis en passie voor haar vak. De borstvoeding community heb ik als heel steunend ervaren. Mede hierdoor hou ik het al zo lang vol. Mocht ik ooit nog een kindje krijgen zou ik zeker weten weer lid worden en als het nodig is Annegien inschakelen.

Praktische info

Om het overzichtelijk te houden gaan de deuren van de community twee keer per maand open: op de 1e en 15e van elke maand. Dan laat ik alle nieuwe leden toe. Je lidmaatschap loopt dan ook van de 1e tot de 1e, of van de 15e tot de 15e. Je kunt op elk moment opzeggen. Geen opzegtermijn of ander gedoe!

Op het moment dat je je aanmeldt, laat ik je toe op de 1e of 15e van de maand: het moment dat na jouw aanmelding als eerste volgt.

Een lidmaatschap kost maar €35 per kalendermaand.

Ter vergelijking: een eenmalig telefonisch consult van een half uurtje kost ook €35. Maar in de Borstvoeding Community heb je me voor datzelfde bedrag een hele maand…

Blijkt het niets voor jou te zijn? Of heb je al je vragen wel gesteld binnen die ene maand? Dan kun je je lidmaatschap gewoon stoppen na een maand. Daarvoor geldt géén opzegtermijn. Je kunt dus nooit per ongeluk ergens aan vast zitten.

Zwanger?

Ben je zwanger? Ook dan is het super nuttig om je aan te sluiten bij de community. Je kunt dan alvast al je vragen stellen over de voorbereiding, en hebt vast een fijne groep om op terug te vallen als je kindje eenmaal geboren is. 

Waarom anderen meedoen:

D.Community lid
Lees verder
Het laagdrempelige vind ik heel fijn! Voor de meeste van de vragen die ik heb gesteld zou ik echt geen consult hebben geboekt. Maar het is heerlijk wat meer zelfvertrouwen te krijgen op deze manier, meningen & ervaringen van andere moeders te horen én een fijne lactatiekundige zo te kunnen benaderen. Wat ik echt een verademing vind is dat ik hier dus lees dat er veel onzekerheden zijn bij meer vrouwen. In mijn omgeving lijkt bv soms rozengeur en maneschijn. Ik vind het toch ook wel echt hard(!!) werken. Dus deze groep normaliseert veel. Ooit nagedacht wat een pak poedermelk kost en wat dit lidmaatschap kost? Dus voor de prijs hoef je het niet te laten vind ik 🙂 Kortom, ik ben blij en blijf nog wel even hangen!
M.Communitylid
Lees verder
Heel fijn. Die community is echt goud. Heb heel veel van die kleine vraagjes dat je denkt ja, wat zal ik eens doen... die anders niet de moeite waren geweest om een lactatiekundige voor te bellen. Maar het is wel de moeite!! Want het is denk ik de sleutel tot succesvol bv geven! 🙌🏽🙏🏽
K.Communitylid
Lees verder
Ik zit pas een maand in de groep, maar heb er nu al zoveel aan gehad. Ik heb ook overwogen een afspraak in te plannen bij een lactatiekundige, maar besefte me dat ik over de weken heen steeds andere vragen had. Dus als ik nu 1 vraag zou hebben dan zou ik volgende week waarschijnlijk weer een andere vraag hebben. Dat maakt deze groep zo fijn! Je kunt doorlopend vragen stellen, meelezen met de vragen van andere moeders en sparren met Annegien en de andere moeders. Ik vind het de 25 euro meer dan waard!
E.Communitylid
Lees verder
Er zijn zoveel groepen op Facebook waar er bv mama's in zitten maar ik vind het vooral fijn dat je in beperkte groep dingen kan delen en vragen kan stellen zonder dat je veroordeeld wordt of er negatieve commentaar volgt. Ik vind de sfeer hier echt top! Het is ook super dat we Annegiens advies daarbij krijgen en daar heb ik best wel veel voor over 😉 Maar het is mij vooral de steun en herkenbaarheid bij elkaar die het me doet.
Previous
Volgende
lactatiekundige Annegien Bakkers

Over mij

Als verloskundige en lactatiekundige heb ik veel ouders en baby’s mogen helpen met de borstvoeding...

Ik heb dus ook kunnen zien wat de meest voorkomende struggles zijn. Als verloskundige had ik niet de tijd en middelen om echt impact te maken, maar ik voelde aan alles: dit moet anders kunnen. Beter. Makkelijker. Leuker. Hoe mooi zou het zijn als alle struggles rondom borstvoeding voorkómen kunnen worden?

Wat nou als elk ouderpaar dat kiest voor borstvoeding, wéét wat ze kan verwachten? En de regie zou hebben over borstvoeding, in plaats van achteraf te denken: had ik dát maar geweten…

En dat is precies waar ik je nu mee wil helpen. Ik neem je bij de hand tijdens jullie borstvoedingsavontuur van begin tot eind.

Borstvoeding is geen kwestie van ‘lukken of mislukken’. Het is niet ‘winnen of falen’. Het maakt je niet beter dan een ander, en al helemaal niet slechter als het wel of niet loopt zoals je wenste.

Het is iets heel natuurlijks en zo oud als de mensheid zelf. Maar het gaat niet altijd vanzelf. En je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Ik ben Annegien. Moeder van 2 kinderen. Onder andere lactatiekundige, moestuinier en oplossingenbedenker.  En ik help je graag om de borstvoeding te gaan rocken. Op jouw manier, en helemaal vanuit liefde en vertrouwen!

Meest gestelde vragen over de community

Wat kost een lidmaatschap?

Goede borstvoedingshulp moet voor iedereen betaalbaar blijven. De Borstvoeding Community kost €35 per maand. Deze kosten kun je indienen bij je verzekeraar als je verzekerd bent voor lactatiekundige hulp. 

Je bepaalt per maand of je lid wilt blijven en zit dus nooit vast aan een doorlopend abonnement. 
De kosten van de Borstvoeding Community kun je in veel gevallen indienen bij je verzekering. 

Kan ik eerst vrijblijvend kijken of het iets voor me is?

Zodra je lid wordt van de groep, heb je toegang tot alle info, Q&A’s  uit het verleden en vragen van anderen. Om de veiligheid in de groep te waarborgen laat ik daarom alleen betaalde leden toe.
Maar: een opzegtermijn heb je niet. Is het dus niks voor jou? Dan ben je vrij om na een maand gewoon weer op zeggen.
En wil je even sparren of de community iets voor je is? Stuur me gerust een berichtje. Ik zal je altijd eerlijk adviseren!

Hoeveel leden heeft de community?

In de Borstvoeding Community zijn maximaal 30 leden. Op moment van schrijven is er nog ruimte voor nieuwe leden. 
Elke maand zullen er wat leden bijkomen, maar ook weer stoppen. Ook vraag ik je om, als je geen borstvoeding meer geeft, de groep weer te verlaten. Zo zorgen we er samen voor dat de groep ook echt uit borstvoedende moeders bestaat en niet al te groot wordt.
Met 30 leden kan ik garanderen dat ik je ken en echt goed advies kan geven. Wordt de groep te groot, dan wordt de kwaliteit ook minder, en dat wil ik uiteraard niet! 

Waarom deze groep in plaats van een gratis groep?

Er zijn voldoende gratis forums en Facebookgroepen over borstvoeding. Als dat bij je past: vooral lid worden!
Maar wat ik merk is dat die groepen vaak zo groot of anoniem zijn, dat je niet goed weet van wie je antwoord krijgt. En de antwoorden kunnen soms best wat van elkaar verschillen, wat je onzeker kan maken. Ook is er niet in elke groep een lactatiekundige. Of die is er wel, maar geeft alleen algemene antwoorden.
Ik wil je in de Borstvoeding Community goed kunnen helpen. Maar dat kost me ook tijd. En ik geloof echt dat je héél veel waarde krijgt voor die €35 per maand!

Wordt lidmaatschap vergoed door de zorgverzekering?

Lactatiekundige zorg zit helaas niet in het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit veel aanvullende pakketten. 
Omdat je in de Borstvoeding Community individuele adviezen krijgt die alleen op jouw situatie van toepassing zijn, kun je deze facturen dus ook indienen. 
Ik voldoe aan alle eisen van de zorgverzekeraars, zoals lidmaatschap van de NVL, een IBCLC-nummer en AGB-code.

Kun je op alle vragen over borstvoeding antwoord geven?

Ik kan op alle fronten met je meedenken en je adviseren. Maar: soms zal mijn advies zijn dat je een lactatiekundige uit jouw regio in moet schakelen. Als het bijvoorbeeld nodig is dat iemand echt even meekijkt en hands-on begeleid.
De community is niet in alle gevallen een vervanging voor een lactatiekundig consult. Zie de community echt als de plek voor al die kleine vragen, praktische oplossingen en steun in de rug die je (nodig) kunt hebben als je borstvoeding geeft!

Maar ook als plek waar je na een consult juist langer begeleiding kunt krijgen en gewoon je vragen kunt blijven stellen. 

Waar is de Borstvoeding Community?

De community begonnen op Facebook, maar inmiddels is de overstap naar een ander platform bijna rond. Je kunt instromen in ’the Huddle’. Een fijn platform waar je geen social media account voor nodig hebt. Je kunt met je browser naar de community, of je download de app. 

 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap weer opzeggen?

Je kunt me een mailtje sturen. Of een berichtje via insta of via de Community zelf. ‘Hé Annegien, ik heb het wel gezien’ volstaat 😉
Je krijgt dan van mij geen nieuwe factuur en je lidmaatschap verloopt dan aan het einde van die maand.
Ben je vergeten op te zeggen? Zorg dan dat je de factuur NIET betaald en alsnog opzegt.
Als je de factuur voor de maand erop eenmaal betaald hebt, dan ga ik ervan uit dat je die maand ook lid bent.

Mijn vraag staat er niet bij...

Stuur je vraag hier naar me toe en dan kom ik binnen 24 uur bij je terug met een antwoord! 

 

Twijfel je toch nog? Luister dan ook eens deze podcast, waarin ik in gesprek ga met moeders uit de community. 

De podcast duurt maar 25 minuten, en je luistert hem hier op Spotify!