9 WEKEN PROGRAMMA - PILOT

Wil jij je optimaal voorbereiden op het geven van borstvoeding? En overweeg je een borstvoedingscursus te volgen? Met het 9 weken programma zit je helemaal goed. 

9 weken programma - pilot

Wil jij je optimaal voorbereiden op het geven van borstvoeding? En overweeg je een borstvoedingscursus te volgen? Met het 9 weken programma zit je helemaal goed. 

Herken je dit?

Je bent zwanger en wilt graag borstvoeding geven. Maar je hebt ook vragen. Want hoe werkt borstvoeding nou precies? En hoe zit het nou met die tepelkloven en dat aanleggen? En wat kun je eigenlijk verwachten van de kraamtijd? 


Misschien heb je al een eerdere ervaring met borstvoeding, of misschien tast je nog volledig in het duister. Maar één ding weet je wel: jij wilt dit avontuur laten slagen!

Je wilt graag:

Betrouwbare informatie over borstvoeding

Precies weten hoe borstvoeding werkt

Goed voorbereid de kraamtijd in

Antwoorden en tips van een lactatiekundige

Een borstvoedingsplan opstellen

Verbinding met andere moeders die ook borstvoeding willen geven

Een plek om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe andere moeders dingen aanpakken

Op je eigen tempo werken, maar wel met een stok achter de deur

Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Het 9 weken programma

Een jaar geleden lanceerde ik de meest complete online borstvoedingscursus. En met succes: want steeds meer vrouwen beginnen daardoor goed voorbereid aan hun borstvoedingsavontuur. De feedback is heel positief. Maar: het bleek ook lastig om de cursus helemaal af te maken. En dat snap ik. 

Een paar maanden geleden begon ik ook met de borstvoeding-community: een kleinschalige online groep voor borstvoedende moeders, waarin ze mij alle vragen mogen stellen, maar ook onderling ervaringen uit kunnen wisselen en steun kunnen vinden. En die community? Die is pas echt een succes.

Uit beide ideeën samen is deze pilot ontstaan: het volgen van de borstvoedingscursus met een klein groepje zwangeren tegelijk. Zodat je én de beste voorbereiding hebt op je eigen tijd en tempo, én een stok achter de deur, andere borstvoedende moeders om mee te connecten en mijn volledige aandacht en begeleiding. 

Hoe dat werkt? 

Op 29 augustus beginnen we, en krijgt iedereen toegang tot de besloten facebookgroep én de volledige online borstvoedingscursus. 

In de Facebookgroep kom ik gedurende 9 weken elke maandagochtend even live om het thema/de module van die week in te leiden en je te motiveren hem ook daadwerkelijk te doorlopen. Daarnaast kun je de hele week doorlopend vragen stellen over de inhoud van de cursus. 
Je kunt dus elke week dezelfde module als de groep volgen, maar als je liever sneller werkt of juist even een weekje geen tijd hebt, kun je uiteraard ook kiezen om op je eigen tempo te werken. 

In week 4 is er even geen module, maar geef ik je persoonlijk feedback op je borstvoedingsplan of help ik je bij het opstellen.

2 x is er een live Q&A om nog meer uitleg te geven waar nodig.

Praktische info

We starten 29 augustus.

Het programma duurt 9 weken, dus het duurt tot 7 oktober. 

De weekplanning/modules zijn als volgt:

  • Week 1: welkom en module 1: zwangerschap, de voorbereiding. 
  • Week 2: module 2: de geboorte, het begint!
  • Week 3: module 3: de kraamweek.
  • Week 4: geen module, maar opstellen borstvoedingsplan
  • Week 5: module 4: voeden als een pro
  • Week 6: module 5: alles over kolven en bewaren van moedermelk
  • Week 7: Module 6: je eigen leefstijl en mindset
  • Week 8: module 7: stoppen met borstvoeding én module 8: problemen oplossen
  • Week 9: inhaalweek, evaluatie en afsluiting 

Investering

Dit is een pilot en daarom bied ik hem aan voor de pilotprijs van €95. Dat is precies dezelfde prijs als de online cursus, wat dus betekent dat je de begeleiding eigenlijk gratis krijgt.

Daarnaast krijg je bij inschrijving gelijk een mooi setje borstvoeding-mijlpaalkaarten thuisgestuurd. 

Ervaringen van anderen:

Over mij

Als verloskundige en lactatiekundige heb ik veel ouders en baby’s mogen helpen met de borstvoeding...

Ik heb dus ook kunnen zien wat de meest voorkomende struggles zijn. Als verloskundige had ik niet de tijd en middelen om echt impact te maken, maar ik voelde aan alles: dit moet anders kunnen. Beter. Makkelijker. Leuker. Hoe mooi zou het zijn als alle struggles rondom borstvoeding voorkómen kunnen worden?

Wat nou als elk ouderpaar dat kiest voor borstvoeding, wéét wat ze kan verwachten? En de regie zou hebben over borstvoeding, in plaats van achteraf te denken: had ik dát maar geweten…

En dat is precies waar ik je nu mee wil helpen. Ik neem je bij de hand tijdens jullie borstvoedingsavontuur van begin tot eind.

Borstvoeding is geen kwestie van ‘lukken of mislukken’. Het is niet ‘winnen of falen’. Het maakt je niet beter dan een ander, en al helemaal niet slechter als het wel of niet loopt zoals je wenste.

Het is iets heel natuurlijks en zo oud als de mensheid zelf. Maar het gaat niet altijd vanzelf. En je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Ik ben Annegien. Moeder van 2 kinderen. Onder andere lactatiekundige, moestuinier en oplossingenbedenker.  En ik help je graag om de borstvoeding te gaan rocken. Op jouw manier, en helemaal vanuit liefde en vertrouwen!

Wil je meer details over de online cursus zelf? Kijk dan even hier. Benieuwd naar de meestegestelde vragen? Die vind je hier

Aanmelden?

Wil je je aanmelden? Dat is heel makkelijk. Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Ik stuur je dan een mailtje met verdere instructies. 

Je hebt altijd binnen 24 uur een reactie. Soms komt deze helaas in de spam terecht. Houd deze dus ook even in de gaten! Of voeg annegien@maankracht.com toe aan je adresboek.

*Je telefoonnummer gebruik ik alleen in geval er iets mis loopt met je aanmelding. Je ontvangt hier verder geen meldingen op en ik bewaar je nummer niet.