Over mij

Als verloskundige zag ik precies wat er mis ging...

lactatiekundige Annegien Bakkers
Maankracht, verloskundige en lactatiekundige IBCLC

Maar had ik niet de tijd om écht impact te maken.

Van 2011 tot 2021 werkte ik als verloskundige in een fijne kleinschalige praktijk. Ik zag zoveel moeders die begonnen met borstvoeding geven en merkte dat een groot gedeelte daarvan al snel weer stopte. 

Maankracht, verloskundige en lactatiekundige IBCLC

En dan meestal niet met een goed gevoel, maar met gevoelens als: ‘had ik maar’ en ‘ik heb gefaald’…

Wat ik ook zag was ook dat moeders die zich hadden voorbereid, veel vaker succes boekten. Ze wisten wat ze konden verwachten en waar ze hulp konden vinden als het niet liep zoals ze wensten.

Maar een écht goede voorbereiding? Die kon ik niet aanraden. Een info-avond is nuttig, maar erg beknopt. En een boek is vaak lang en staat vol informatie die je nog niet goed kunt plaatsen als je nog geen baby hebt.

Nu ik mijn werk als verloskundige heb neergelegd, kan ik me helemaal toeleggen op mijn missie: jou helpen om de borstvoeding te rocken! Om je fantastisch voor te bereiden, én om er voor je te zijn als het alsnog even tegenzit. Om je alles te leren wat je wilt weten, én om je te laten zien dat je niet kunt falen als het om borstvoeding gaat.

Wie ben ik?

Ik ben Annegien. En in 2014 werd ik zelf voor het eerst moeder. Heel bewust, en vol vertrouwen. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Eentje waar ik nog altijd met een warm gevoel aan terug kan denken.

Maar man, wat veranderde het mijn leven! Ik ging helemaal op in het moederschap. Borstvoeding, draagdoeken, samen slapen, uren wiegen en weinig slapen… Ik deed het allemaal. 

Verloskundige, lactatiekundige en moeder

Ik heb geen makkelijke slapers, geen rustige kinderen. Nee. Ik heb twee zeer ondernemende en temperamentvolle minimensjes. Het is aanpoten. Het is een avontuur. En tijdens dit avontuur, dat voor mij nu al zeven jaar duurt, heb ik zoveel geleerd. Over kinderen? Zeker. Over het ouderschap? Ook. Over mezelf? Het meest.

De afgelopen tien jaar heb ik als verloskundige en lactatiekundige honderden vrouwen en mannen bijgestaan rondom de geboorte van hun kind. Ik heb baby’s geboren zien worden, maar ook moeders en vaders. Ik mocht aan de zijlijn staan van zoveel kleine, intieme momenten en evenveel grootse gebeurtenissen. 

Eind 2020 ben ik gestopt als praktiserend verloskundige. Zodat ik me 100% kan focussen op mijn missie: het helpen van moeders door hen te laten zien dat borstvoeding leuk kan zijn. Dat het kan op je eigen voorwaarden. En dat een ‘mislukte borstvoeding’ niet bestaat.

Want borstvoeding is geen kwestie van ‘lukken of mislukken’. Het is niet ‘winnen of falen’. Het maakt je niet beter dan een ander, en al helemaal niet slechter als het wel of niet loopt zoals je wenst.

En dat mag je onthouden. Dat is wat ik je wil leren. Want als wij als vrouwen zo naar borstvoeding kunnen kijken, zowel bij onszelf als bij een ander, zouden we zoveel vrijer en sterker zijn. Dan zouden we vrij zijn van ‘borstvoedingsmaffia’ en ‘flesvoedingsfanaten’. Dan bleef er alleen nog oprechte support over, naast onvoorwaardelijke (zelf)liefde. En ik geloof dat dat kan.

Over Maankracht

Met Maankracht hoop ik je te inspireren om het beste uit jezelf te halen. Als mens en als moeder.

De maan staat voor vrouwelijkheid. Voor vruchtbaarheid. De maancyclus is vergelijkbaar met onze eigen vrouwelijke cyclus. 
Kracht verwijst naar de kracht die jij als vrouw, moeder of ouder in je hebt. En de kracht van verbinding. Laten we het samen doen!

Feitjes

Tot slot nog wat feitjes over mij! 

Eind 2022 vertrok ik met Erik en onze zoon en dochter voor 9 maanden op rondreis door Europa in onze zelfgebouwde camperbus. Tijdens het reizen besloten we veel meer buiten te willen zijn. Daarom verhuisden we in september ’23 naar het midden van de provincie Zeeland. 
Hier wonen we nu heerlijk buitenaf, samen met onze 3 kippen en 2 kittens. 

We zijn druk met verbouwen en (moes)tuinieren, maar stilzitten kan ik ook heel goed. Vooral met een zweedse puzzel (lekker saai en rustgevend ;-)), een fijn boek of een goede serie.
Ik ben een creatieve denker, sensitief, gedreven en dol op mijn familie. Al meer dan de helft van mijn leven eet ik uitsluitend vegetarisch, en ik houd erg van geschiedenis!

En jij? Je hebt het gehaald tot het einde, nu ben ik heel benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben je, wat bracht je hier en hoe zou ik je kunnen helpen? Stuur me gerust een berichtje. Ik antwoord je altijd binnen 24 uur.